Mandić o crnogorskom putu ka EU: Predat raport Briselu

Istakao je da je aktuelni saziv Skupštine uradio ono što nisu uspeli političari u prethodnih nekoliko saziva.

13.02.2024. 08:30
  • Podeli:
andrija mandić, oktobar 2023 - AP Photo Risto Bozovic tanjug (1)-65422d7a48aa5.webp Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Tanjug

Predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić izjavio je danas da je na sastancima u Briselu poručio da Crna Gora želi što pre da se priključi Evropskoj uniji.

On je naveo da je imao važne sastanke u Briselu na kojima je evropskim zvaničnicima predočio uspehe koje je aktuelni saziv crnogorskog parlamenta postigao.

"Razgovarao sam i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i uspeo sam da prenesem one poruke koji prenose svi političari koji dolaze iz Crne Gore, a to je da Crna Gora želi što pre da se priključi Evropskoj uniji, da smo postigli rezultate i isporučili rezultate prvo građanima Crne Gore. Mislim da su to veoma dobro razumeli", rekao je Mandić za RTCG.

Istakao je da je aktuelni saziv skupštine uradio ono što nisu uspeli političari u prethodnih nekoliko saziva.

"Sve to samo govori da je jedna generacija političara koja je sada u skupštini i vladi spremna da radi na uvođenju Crne Gore u EU", poručio je Mandić. 

Prema njegovim rečima, neophodno je sprovoditi reforme i usvojiti set raznih zakona koji su neophodni za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

"Mislim da ćemo sa svakim usvojenim zakonom biti bliži EU za makar pola koraka", naveo je Mandić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()