Cvijanović: Marfijeva pisanja o Dodiku - obračun stranog diplomate na nediplomatski način

Za žaljenje je što se politika velike države, poput SAD, svodi na lični i privatni teren

01.11.2023. 14:36
  • Podeli:
Dodik i Cvijanovića Sud BiH-652d212397428.webp Foto: SRNA

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da američki ambasador u BiH Majkl Marfi dosadašnjim pisanijama o predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pokazuje opsesivnu crtu i da to predstavlja obračun stranog diplomate na nediplomatski način.

"Smešno i tragično. Sve što piše Marfi izgleda poprilično svedeno na lični teren. Žalim što se politika velike države, poput SAD, treba svesti na lični i privatni teren, okršaj i obračunavanja", rekla je Cvijanović.

Cvijanović je istakla je da Marfiju smeta što Dodik govori istinu o situaciji u BiH, te ga zbog toga doživljava kao glavnu prepreku za priznanje Kristijana Šmita kao legalnog i kao glavnu blokadu za oduzimanje imovine od Republike Srpske.

Ona je naglasila da je evropski put BiH ugrožen ili žrtvovan zbog svih nastojanja da se pokaže da postoji "neki tamo visoki predstavnik", koji treba da upravlja određenim procesima.

"Ono što govori Marfi je u direktnoj konfrontaciji sa nečim što promovišu u svojoj zemlji, a to je puna demokratija, a ovde sprečavaju takvu demokratiju čim postavljaju ili stoje iza jednog stranog pojedinca sa kojim može da radi takve stvari", rekla je Cvijanović, a prenela je RTRS.

Cvijanović je ocenila da sva dosadašnja pisanija Marfija o Dodiku pokazuju jednu opsesivnu crtu, te napomenula da je prošli put predsednika Republike pomenuo u tekstu 13 puta, a juče 20 puta, te da bi sledeći put to moglo biti 46 puta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()