Mediji tvrde da SNSD ima četiri delegata u Domu naroda, sud da odluka još nije potvrđena

Na vest da je ukinuta poslednja odluka CIK BiH kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda PS BiH proglašen važećim, iz Suda BiH kažu da predmetna odluka još nije otpremljena

14.12.2022. 13:39
  • Podeli:
parlamentarna-skupstina-bih-pixsell-durgut.jpg Foto: Armin Durgut / Pixsell

Apelaciono veće Suda Bosne i Hercegovine usvojilo je žalbu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i ukinulo poslednju odluku Centralne izborne komisije BiH kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH proglašen važećim.

To znači da će SNSD u ovom domu imati četiri delegata. Tu stranku će predstavljati Radovan Kovačević, Nikola Špirić, Sredoje Nović i Snježana Novaković-Bursać.

Četiri liste SNSD-a i jedna SDS-a dobile su dovoljan broj glasova za izbor srpskih delegata u Dom naroda BiH, prema Komisiji za izbor i imenovanja Parlamenta Srpske.

Međutim, informacija da je Apelaciono veće Suda BiH usvojilo žalbu SNSD i ukinulo poslednju odluku CIK-a kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda PS BiH proglašen nevažećim, još nije potvrđena, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Na pitanje agencije Fena o pomenutom predmetu iz Suda BiH su rekli da ne mogu da daju nikakve informacije s obzirom na to da predmetna odluka još nije otpremljena.

Pozivajući se na svoja saznanja, sarajevski i banjalučki mediji preneli su da je Aplacioni uvažio žalbu SNSD na izbor delegata u Domu naroda PSBiH i da će ta partija u tom domu imati četiri delegata.

Sarajevska Televizija N1 saznaje da je, navodno nakon, poništenja odluke predmet vraćen na ponovni postupak, pa će se CIK o svemu izjašnjavati na narednoj sednici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()