Meštani Donje Jablanice najavili proteste nakon poplava i klizišta

U tom mestu poginulo je 19 osoba nakon poplava i odrona

28.10.2024. 21:25
  • Podeli:
donja jablanica, 5 okt 2024 - AP Photo Armin Durgut Tanjug-67038fbaae36e.webp Foto: AP Photo/Armin Durgut/Tanjug

Meštani Donje Jablanice najavili su proteste ukoliko do 30. oktobra ne dobiju odgovore na zahteve za rešavanje brojnih pitanja nakon poplava i klizišta koji su pogodili taj kraj, prenosi danas BHRT.

Oni traže rešavanje pitanja stambenog zbrinjavanja porodica koje su izgubile domove u poplavama početkom oktobra, procenu bezbednosti kamenoloma i eventualnog klizišta, rešavanje pitanja voda od padavina i odvoza materijala koji je skladišten kod magacina Železničke stanice.

Meštani su tražili sastanak, uz prisustvo predstavnika opštine Jablanica, i poručili da će preduzeti sve potrebne mere da bi njihovi zahtevi bili ispunjeni.

Ukoliko do srede ne dobiju odgovore, najavili su blokadu magistralnog puta.

U tom mestu poginulo je 19 osoba nakon poplava i odrona, dok je celo naselje zatrpano kamenjem i muljem.

Železnički saobraćaj je i dalje blokiran.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()