Milanović: Očekujem da sve članice EU priznaju nezavisnost tzv. Kosova

Hrvatski predsednik se sastao sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore u prištinskoj vladi

07.03.2023. 15:54
  • Podeli:
milanovic-63c40e0b0a28b.webp Foto: Anadolija

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju nezavisnosti tzv. Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU, rekao je danas hrvatski predsednik Zoran Milanović u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore u privremenoj prištinskoj vladi Donikom Gervalom-Švarc.

Milanović i Gervala-Švarc su razgovarali između ostalog i o aktuelnom planu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, članstvu u UN i ostalim međunarodnim organizacijama, kao i evropskoj perspektivi tzv. Kosova.

"Očekujemo da sve članice Evropske unije priznaju nezavisnost Kosova", rekao je Milanović, saopšteno je s Pantovčaka.

Milanović je, dodao je, pozdravio napore u smeru normalizacije odnosa između Beograda i Prištine što bi, kako je naveo, obezbedilo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Evropi i evropsku perspektivu celom regionu.

Hrvatski predsednik je rekao da je Priština uvek imala i može i ubuduće da računa na čvrstu podršku Hrvatske kada je reč o, kako je saopšteno s Pantovčaka, "međunarodnoj afirmaciji kosovske nezavisnosti i evropskim perspektivama Kosova".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()