Milanović: Slanje hrvatskih helikoptera u Ukrajinu vodi masovnom krvoproliću

Milanović često kritikuje poteze hrvatske vlade vezano za Ukrajinu

17.03.2023. 15:24
  • Podeli:
Zoran Milanović_Foto Profimedia-63cab21fddd25.webp Foto: Profimedia

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao hrvatsku vladu zbog odluke da pošalje helikoptere Ukrajini i istakao da to vodi produžavanju rata i masovnom krvoproliću.

"Ovi helikopteri koje su poslali Ukrajini, to je odluka vlade, to vodi masovnom krvoproliću i masovnoj pogibelji i produžavanju rata", rekao je Milanović novinarima.

On je kazao da ti helikopteri nisu gubitak za Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo.

"Oni nisu perspektivni i ističu im resursi. Oni nam u tom broju ne trebaju. Mi smo imali prevelik broj helikoptera ogromnog kapaciteta za potrebe jedne male države i male vojske. Američki koje nabavljamo su brutalno skupi, na tome se rade nezamislivi profiti", rekao je Milanović.

Primetio je da Vlada Hrvatske može šta hoće kad je u pitanju oprema, ali kad su u pitanju kadrovi, kaže, onda ne može jer je on vrhovni komandant, preneli su hrvatski mediji.ž

Podsetimo, ovo nije prvi put da hrvatski predsednik kritikuje aktuelnu hrvatsku vlast.

Početkom meseca hrvatski predsednik je rekao za Hrvatsku da se zemlja raspada od korupcije, pola vlade je uhapšeno, a premijer najavljuje staljinističke zakone i da u takvim uslovima pitanje eventualnog kandidata za buduće predsedničke izbore njemu nije tema.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()