Mitropolit Joanikije čestitao Mandiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore

Izražena je nada da će različiti društveni i politički subjekti živeti u međusobnom miru i uzajamnom poštovanju

01.11.2023. 12:20
  • Podeli:
mitropolit joanikije, 10 nov 2022 - foto Milan Maricic ATAImages-65422f2894668.webp Foto: Milan Maricic/ATA Images

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije čestitao je lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore u uverenju da će koristeći bogato političko iskustvo i mudrost, dati vidljiv doprinos vladavini prava u državi.

"Srdačno Vam čestitamo izbor za Predsednika Skupštine Crne Gore. Uvereni smo da ćete, koristeći Vaše bogato političko iskustvo i mudrost, dati vidljiv doprinos vladavini prava u našoj Otadžbini kako bi svi njeni ljudi i različiti društveni i politički subjekti živeli u međusobnom miru i uzajamnom poštovanju, trudeći se složno i iskreno i za svoje i za opšte dobro", navodi se u čestitki mitropolita Joanikija.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske naveli su i da je mitropolit Joanikije poželeo Mandiću puni uspeh na toj uzvišenoj i veoma odgovornoj dužnosti.

Podsetimo, funkcija predsednika Skupštine pripala je koaliciji Za budućnost Crne Gore po sporazumu koji su ranije potpisali konstituenti nove vlasti.

Koalicija Za budućnost Crne Gore se zauzvrat obavezala da će podržati izbor Vlade mandatara Milojka Spajića, u koju će i zvanično ući nakon rekonstrukcije koja je najavljena za godinu.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()