MUP Crne Gore: Osumnjičeni za kopanje tunela su Srbi, povezani sa osobom iz suda

Istragu vodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

22.09.2023. 12:59
  • Podeli:
depo viši sud u podgorici facebook abazović-650365bcc9e31.webp Foto: Facebook@dritanabazović

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da su rešili slučaj u delu "kopanja tunela", i dodao da imaju identifikovana lica koja su se bavila kopanjem tunela i da većina tih lica dolazi iz Srbije. 

Adžić je istakao i da postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednim licem iz Višeg suda, a da su povezani i sa jednom od najmoćnijih kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Filip Adžić je na konferenciji za medije rekao da su osobe osumnjičene za kopanje tunela, koji je otkriven u Višem sudu u Podgorici 11. septembra, imale pomagače iz Crne Gore.

"Osim šest lica protiv kojih su podnešene krivične prijave, imamo još pet lica koja su uključena u ovaj slučaj", rekao je Adžić.

Dodao je da se osumnjičeni terete za više krivičnih dela.

Adžić je naveo da je u procesu hapšenja veoma važna međunarodna saradnja, budući da su osobe koje se sumnjiče za kopanje tunela državljani Srbije i objavio je i imena osumnjičenih.

Reč je o M. M. (1970), J. D. (1993), M. V. (1991) i V. E. (1991), a krivična prijava je podneta i protiv dve nepoznate osobe.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović naveo je da je tužilaštvo promptno reagovalo.

"Mi smo promptno reagovali, odmah po saznanju je dežurni tužilac izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Tom prilikom prikupili smo brojne tragove koji su predmet veštačenja. Uspeli smo da dođemo do značajnih dokaza koja dovode do osnova sumnje da su ova lica izvršila krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa", rekao je Milanović.

Provala u sudski depo je primećena 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde su osumnjičeni, navodno boravili.

Istragu vodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()