Na Aerodromu u Sarajevu uhapšen telohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita

Poternica je bila raspisana zbog nasilničkog ponašanja

22.12.2023. 12:30
  • Podeli:
aerodrom u sarajevu, sarajevo - 23 jun 2023 - foto Armin Durgut Pixsell-6585734941397.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Bivši pripadnik Federalne uprave policije Dženis Kadrić, telohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita, uhapšen je na Aerodromu Sarajevo, saznaje portal sarajevskog Avaza.

Za Kadrićem je bila raspisana poternica zbog nasilničkog ponašanja, a uhapšen je sinoć po povratku iz Dubaija. Njega su, prema pisanju portala, priveli pripadnici Granične policije. 

Kadrić je i u avgustu prošle godine bio hapšen, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Avaz podseća da je narkobos Edin Gačanin Tito, kojeg je Kadrić čuvao, sklopio sporazum s Tužilaštvom u Holandiji.

Presuda se odnosi na uvoz dve pošiljke kokaina 2020. godine u ukupnom iznosu od više od 2.400 kilograma preko luka Roterdam i Hamburg i uvoz hemikalija za proizvodnju kristalnog meta.

Za Gačanina se, prenosi portal, piše da je rukovodio transportom kokaina u Evropu iz Perua, posebno od 2006. nadalje. DEA je 2017. o Gačaninu iznela informacije i okarakterisala da je vođa "Tito i Dino kartela", tzv. "super kartela" koji je delovao iz Dubaija i koji je sarađivao s irskim klanom Kinahan, italijanskim Rafaele Imperialeom i Ridouanom Tagijem.

Gačanin je uhapšen u Dubaiju prošle godine, kao i desetine drugih osumnjičenih. Holandija je tada zatražila njegovo izručenje, navodi NRC jer je, na osnovu poruka na kodiranim aplikacijama koje je dešifrovala policija, on osumnjičen za umešanost i uvoz pomenute količine koakina i hemikalija, za koji je i osuđen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()