Na Cetinju naložen badnjak: Mitropolit Joanikije čestitao Badnji dan i Božić

Pravoslavni vernici 6. i 7. januara proslavljaju Badnji dan i Božić.

06.01.2024. 18:10
  • Podeli:
Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije, 4 sept 2021 - profimedia-6598298fdd821.webp Foto: Profimedia

Pravoslavni vernici mitropolije crnogorsko-primorske okupili su se danas ispred Cetinjskog manastira gde je naložen badnjak.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije okupljenima je čestitao Badnji dan i prestojeći Božić.

Loženju badnjaka su, između ostalih, prisustvovali i predsednik skupštine Crne Gore Andrija Mandić i poslanik iz redova Nove srpske demokratije Dejan Đurović.

Prema pisanju podgoričkog dnevnika, u blizini Cetinjskog manastira bilo je primetno povećano prisustvo policije. 

Takođe, policija je sprečila sukob pristalica poglavara nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila Dedeića i Borisa Bojovića danas na cetinjskom Dvorskom trgu gde je upriličeno tradicionalno nalaganje badnjaka. Proteklih meseci razmenjene su teške optužbe između Borisa i Mihaila, uglavnom vezane za navodne finansijske malverzacije, ali i za nepoštovanje pravila monaškog života.

Pravoslavni vernici 6. i 7. januara proslavljaju Badnji dan i Božić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()