Na univerzitetima širom Srpske više studenata u prvom upisnom roku u odnosu na 2023.

Drugi upisni rok će početi od 26. i trajaće do 30. avgusta, a prijemni ispiti polagaće se 2. septembra.

21.08.2024. 23:00
  • Podeli:
Tan2023-06-2711065276_9 prijemni, fakultet, brucoši zoran žestic-64b651ebeabac.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Broj studenata upisan u prvi upisni rok na univerzitetima širom Republike Srpske veći je u odnosu na prošlu godinu, rekao je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Gajanin ističe da su zadovoljni brojem studenata upisanim u prvom upisnom roku.

"Na Univerzitetu u Banjaluci mesta ima za još otprilike 850 studenata. Mi očekujemo da ćemo taj broj popuniti u drugom upisnom roku", rekao je Gajanin za RTRS.

Navodi da kada je reč o popularnosti fakulteta, kao što je Fakultet bezbednosnih nauka, situacija ista kao i svake godine.

"Najpopularniji studijski programi su na Fakultetu bezbednosnih nauka u Banjaluci i svake godine u prvom upisnom roku se popune sva mesta", kaže Gajanin.

I na Medicinskom fakultetu je, dodao je, značajan broj mesta popunjen u prvom upisnom roku. 

"Među popularnim fakultetima su takođe i psihologija kao i računarstvo i informatika. Pravo je upisalo takođe značajan broj studenata", naveo je.

Iznenađenje je, dodaje, značajan broj upisanih studenata na Poljoprivrednom i Rudarskom fakultetu, što nije bio slučaj prethodnih godina.

"Raduje me da smo u prvom upisnom roku na Rudarskom fakultetu upisali više studenata nego prošle godine u sva tri roka  ukupno", naveo je Gajanin.

Drugi upisni rok će početi od 26. i trajaće do 30. avgusta, a prijemni ispiti polagaće se 2. septembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()