Najzad stiže prava podrška za NATO: Crna Gora izdvaja 150 miliona evra za odbranu

Naše južne komšije najviše izdvajaju za osoblje, a potom za operacije i održavanja

18.06.2024. 22:45
  • Podeli:
vojska crne gore, crnogorska vojska, crna gora, crnogorski vojnik - profimedia-65855537d28a7.webp Foto: Profimedia

Crna Gora prvi put ove godine ostvarila je izdvajanja od više od dva odsto BDP-a za odbranu, navodi se u izveštaju NATO alijanse.

Kako prenosi RTCG, prema tim podacima, Crna Gora će u ovoj godini za odbranu izdvojiti 2,02 odsto BDP-a odnosno 150 miliona evra.

Dodaje se da je izdvajanja od dva odsto Vlada predvidela budžetom za 2024. godinu.

Najviše novca, prema NATO izveštaju, Crna Gora izdvaja za osoblje - 39 odsto, dok za operacije, održavanja i ostale troškove izdvaja 35,8 odsto. Potom slede izdvajanja za opremu - 15 odsto, dok za infrastrukuru ide nešto manje od četiri odsto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()