Nakon burne sednice: Crna Gora dobila novog v.d. direktora Uprave policije

Radović je dosad bio pomoćnik direktora Uprave policije, šef Sektora za finansijsko-obavještajne poslove

13.03.2024. 09:30
  • Podeli:
vlada crne gore foto gov.me-65f163c080e34.webp Foto: Gov.me

Odlukom Vlade Crne Gore vršilac dužnosti direktora Uprave policije je Aleksandar Radović. Premijer Milojko Spajić predložio je Radovića, nakon što Vlada većinom glasova nije prihvatila predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da vršilac dužnosti direktora policije bude Lazar Šćepanović.

Vlada Crne Gore je, tri sata nakon ponoći, a nakon maratonske sednice, imenovala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Prethodno je Vlada, dala ovlašćenje/saglasnost premijeru Milojku Spajiću da predloži jednog od prijavljenih kandidata - s obzirom na to da ministar nema drugi predlog za kandidata.

Radović je dosad bio pomoćnik direktora Uprave policije, šef Sektora za finansijsko-obavještajne poslove.

Burna sednica

Premijer Crne Gore je na početku sednice konstatovao da je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović dostavio nepotpune materijale pa mu je naloženo da dopuni dokumentaciju.

Problem je bio i taj što je kandidata za v. d. direktora policije, Lazara Šćepanovića na poligrafu ispitivao službenik kojem je on direktno nadređen.

Ministar Šaranović nije dostavio ni test štetnosti, a što mu je bila obaveza.

Sednica je nešto pre 18 časova nastavljena, ali je oko 18.15 časova opet prekinuta i data je pauza. Šaranović je tražio da se ne skine oznaka tajnosti o tome ko je poligrafista koji je ispitivao kandidate i nije dostavio biografiju kandidata za v. d. direktora policije.

Premijer je insistirao da ministar saopšti ime poligrafiste, a ministar je odbio.

Spajić je tražio da ministar kaže zašto krije biografije i spisak kandidata, i time krši zaključak vlade. Insistirao je da se skine oznaka tajnosti.

Šaranović pisao Spajiću

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović uputio je pismo premijeru Spajiću i upozorio ga da bi došlo do kršenja zakona ako Vlada ne izabere kandidata Lazara Šćepanović kojeg je predložio za v. d. direktora Uprave policije.

Zatim se čekalo da ministar dostavi informaciju sa biografijama svih kandidata za v. d. direktora policije, koju je tražio premijer, a o čemu je usvojen zaključak na vladi.

Ministar predložio Šćepanovića

Sednica je nastavljena jedan sat nakon ponoći. Ministar Danilo Šaranović odbio je da predloži novog kandidata za v. d. direktora policije, a od ponoći Uprava policije nije imala direktora, jer je istekao mandat Zoranu Brđaninu.

Prethodno je odbijen predlog ministra Šaranovića – kandidat Lazar Šćepanović nije imao većinu na Vladi. Za čelnika Uprave policije, premijer Milojko Spajić predložio je Aleksandra Radovića.

Do izbora novog v. d. direktora Uprave policije dolazi nakon što je Vlada, na hitnoj telefonskoj sednici 3. marta treći put, za manje od godinu razrešila Zorana Brđanina, prenosi RTS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()