Nakon obaranja sajtova zbog sankcija: Vlada Republike Srpske prešla na domen .rs

Svi podaci Vlade Republike Srpske su sačuvani

02.11.2023. 14:54
  • Podeli:
Vlada Republike Srpske-6543a9ab01f73.webp Foto: Vlada RS

Svi podaci Vlade Republike Srpske su sačuvani a više od 3.000 stranica biće prevedene na novi domen vladars.rs do kraja sedmice - saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Zvanični sajt Vlade Republike Srpske od danas je dostupan na novom domenu vladars.rs i ovo je jedina zvanična stranica Vlade.

"Nakon odluke registratora iz SAD o onemogućavanju korištenja sajtova stručne službe Vlade Republike Srpske preduzele sve potrebne aktivnosti i od danas je sve osposobljeno za nesmetano funkcionisanje. Takođe, sve mejl adrese institucija Republike Srpske nalaziće se na domenu .rs, čime će se ponovo uspostaviti komunikacija sa celokupnom javnošću", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade ističu da su svi podaci Vlade sačuvani, da ništa nije uništeno ili otuđeno i od danas sve funkcioniše, kao i pre blokade.

Više od 3.000 stranica biće prevedene na novi domen do kraja sedmice, te će svi sajtovi institucija Republike Srpske biti u funkciji.

Iz Vlade dodaju da će angažovati pravne stručnjake da pripreme tužbu protiv kompanije koja je bez najave i obaveštenja onemogućila korišćenje sajta Vlade Republike Srpske.

"Blokadom domena .net, koji je plaćen do kraja februara 2025. godine, nanesena je određena šteta u komunikaciji Vlade sa građanima i celokupnom javnosti, ali bez obzira na blokadu koja je trajala nekoliko dana, građani nisu bili uskraćeni za informacije, aktivnosti i mere koje je provodila Vlada, kao i njene službe", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Vladini sajtovi prestali su radom krajem oktobra zbog američkih sankcija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()