Nakon poplava novi problemi u Sloveniji: Crevne bolesti šire se Koruškom

Slovenci upozoravaju stanovništvo da piju flaširanu vodu

10.08.2023. 11:34
  • Podeli:
AA-20230806-31860459-31860441-SLOVENIJA_ZATVORENE_CESTE_U_KORUSKOJ_SITUACIJA_I_DALJE_LOSA-64cf8b624de54.webp Foto: Anadolija

Slovenački Institut za javno zdravlje upozorio je danas da je nakon poplava došlo do većeg širenja crevnih zaraznih bolesti na području Mežiške doline u Koruškoj.

Institut je preporučio da se pije flaširana voda, kao i da se voda iz česme prokuvava i koristi isključivo za ličnu higijenu, prenosi Tv Slovenija.

U nekim delovima Koruške i dalje nema vode, a Institut pretpostavlja da je uzrok infekcije ili kontaminirana voda ili hrana ili kontakt sa kontaminiranim otpadom.

"Od utorka uveče detektujemo slučajeve, idućih dana možemo očekivati širenje obolelih, zato je važno da se preduzmu preventivne mere za zaštitu zdravlja u navedenim ili otežanim uslovima", navodi se u saopštenju Instituta. 

 Sloveniju su nedavno zadesile poplave, a među područjima koja su veoma pogođena je u Koruška.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()