Teroristički napad na policijsku stanicu u BiH : Maloletnik (15) ubio policajca, drugog ranio

Maloletnik je uhapšen

25.10.2024. 08:24
  • Podeli:
hapsenja policija sarajevo armin durgut pixsell-662767cddcd9d.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Maloletnik koji je sinoć u Bosanskoj Krupi ubio jednog policajca, a drugog ranio ima 15 godina i uhapšen je, saopšteno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

On je sinoć napao policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gde je ubio jednog policajca iz Bosanskog Novog i ranio policajca iz Bosanske Krupe.

Napad je izvršio hladnim oružjem, prvo je napao policajca kojeg je ubio, a zatim se umešao i povređeni policajac, prenosi Klix.ba.

Prema nezvaničnim informacijama, ranjeni policajac je stabilno i nalazi se u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubljankić".

Na ulicama Bosanske Krupe je tokom noći bio prisutan veliki broj pripadnika specijalne policije, uniformisane policije, kao i inspektora MUP-a USK, navodi Klix.ba.

 Motivi napada još nisu poznati, a istraga je u toku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()