Navijačima Zvezde ponovo će se suditi za ubistvo Aleksandra Pantića

Zarić i Bujinović su u prvostepenom postupku pred Okružnim sudom u Bijeljini oslobođeni krivice zbog, kako se navodilo, nedostatka dokaza.

Autor: Ognjen Matavulj
09.06.2023. 16:40
  • Podeli:
Aleksandar Pantic Facebook-1665140998388.webp Foto: Facebook

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu Marku Zariću i Petru Bujinoviću iz Bijeljine, optuženima za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Pantića koji je ubijen u tuči sa navijačima Crvene zvezde u septembru 2018. godine.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović za UNU kaže da je odluka donesena nakon što je veće uvažilo žalbu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

"Žalba tužilaštva je uvažena i prvostepena presuda je ukinuta. Predmet je vraćen na ponovo suđenje Okružnom sudu u Bijeljini", rekla je Despotović.

Zarić i Bujinović su u prvostepenom postupku pred Okružnim sudom u Bijeljini oslobođeni krivice zbog, kako se navodilo, nedostatka dokaza.

Podsetimo, zločin se dogodio 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine. U optužnici se navodi da se radilo o dogovorenoj tuči između navijača Crvene zvezde i Partizana. Motiv za obračun je bio grafit koji su navijači Crvene zvezde iscrtali na zidu u krugu Gimnazije "Filip Višnjić", a koji su navijači Partizana prekrečili.

Dogovorena je tuča, ali su navijači Zvezde sa sobom poneli motke, držalice, letve i slično.

"Kada su došli na prostor ispred hotela raspodelili su se po grupama. Jedna grupa je stala na vidno mesto na parkingu, dok su se ostali sakrili u nezavršeni deo hotela, tako da nisu bili vidljivi i skriveni su čekali dolazak navijača Partizana. Po dolasku suparnika, grupe su krenule jedna prema drugoj. Zapaljena je i baklja i došlo je masovne tuče u kojoj je Pantić zadobio brojne povrede glave, sa prelomima kostiju lobanje i razorenjem mozga od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije", navodi se u optužnici.

Prema optužnici Zarić je pesnicom udario Pantića u glavu, usled čega je on pao na asfalt. Potom su ga Zarić i Bujinović zajedno udarali po glavi držalicom i drvenom motkom, nanevši mu višestruke povrede. Pantićeve povrede u optužnici su opisane u 330 reči.

Zbog ovog slučaja Osnovni sud u Bijeljini osudio je 13 navijača Crvene zvezde na ukupno 19 i po godina zatvora za krivično delo učestvovanja u tuči. Svima je izrečena kazna od po godinu i po dana zatvora.

Osuđeno je i sedam navijača Partizana na ukupno 105 meseci zatvora, odnosno na kazne od po 15 meseci zatvora. U oba slučaja presude još nisu pravosnažne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()