Nepravilnosti u Istočnom Starom Gradu: Glasalo se i na automobilima

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992.

06.10.2024. 16:17
  • Podeli:
izbori u bih-67029b9b2d207.webp Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Brojne nepravilnosti na biračkim mestima u Istočnom Starom Gradu prijavljene su Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kao i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

Iz PU Istočno Sarajevo su se već oglasili rekavši da je jedna osoba sankcionisana zbog krivičnog dela Ugrožavanje bezbednosti fizičkom pretnjom, preneo je RTRS.

"Policijski službenici su sankcionisali lice S. J. iz Istočnog Starog Grada zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru. Lice je prijavljeno da je u 07.30 časova na biračkom mestu u Hreši uputilo pretnje članu biračkog odbora", saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prema dostupnim informacijama, piše ATV, na biračkom mestu Hreša je član biračkog odbora prišao glasaču i nagovarao ga kako da glasa, pa je uputio pretnje drugom članu biračkog odbora, govoreći "nabiću vam na glavu glasačku kutiju".

Na istom biračkom mestu nedostaje glasačkih listića.

Osim toga, pojedini građani glasaju izvan biračkog mesta, odnosno, glasa se na automobilima. Ovi incidenti su zabeleženi na biračkim mestima Bulozi i Vučija Luka.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992, na kojima se biraju načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Ukupan broj birača upisanih u birački spisak BiH je 3,4 miliona.

Biračka mesta otvorena su jutros od 7 sati u celoj zemlji, osim u pet opština koje su najteže pogođene katastrofalnim poplavama - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici. 

Centralna izborna komisija BiH donela je jutros odluku da održavanje izbora odloži i na području cele Fojnice, nakon što je juče, zbog katastrofalnih poplava, odložila izbore u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku i Kreševu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()