Nikšić: Policija zaplenila arsenal oružja, uhapšene dve osobe

Pronađeno oružje, municija, i minsko-eksplozivni materijali su bili u ilegalnom posedu

10.08.2023. 11:56
  • Podeli:
crnogorska policija twitter @PolicijaCG-64196b215a5f1.webp Foto: Twitter@PolicijaCG

Na dve lokacije u Nikšiću policija je pronašla arsenal oružja, oko 10 kilograma eksploziva i uhapsila dve osobe, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Pronađeno oružje, municija, i minsko-eksplozivni materijali su bili u ilegalnom posedu.

Policija je, navodi se, oduzela tri puške, pištolj, municiju različite vrste i kalibra, četiri protivavionska projektila, oko 10 kg različitih vrsta eksploziva, oko 1,2 kg baruta, 320 komada detonatorskih kapisli, od kojih 52 komada električnih detonatorskih kapisli i oko 150 metara sporogorećeg štapina.

Uhapšeni su S.Z. (68) i  J.Z. (57), a pronađeno oružje, municija i eksploziv biće predmet veštačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

Navodi se da su uhapšeni osumnjčeni za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()