Nova Vlada Republike Srpske imaće 16 ministara

U Vladi ostaje 11 'starih' ministara iz prošlog saziva Vlade

21.12.2022. 14:12
  • Podeli:
nsrs-banja-luka-dejan-rakita-pixsell Cropped.jpg Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Nova Vlada Republike Srpske imaće 16 ministara, od kojih je 11 novih imena u odnosu na stari kabinet starog-novog premijera Radovana Viškovića.

Kandidati za ministre u novoj Vladi Republike Srpske, koje će Višković predložiti na posebnoj sednici NSRS koja je u toku su: za Ministarstvo finansija Zora Vidović (SNSD),  za Ministarstvo unutrašnjih poslova Siniša Karan (SNSD), za Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslav Kabić (SNSD), Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić (SNSD) i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir (SNSD).

Na čelo Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju staće Bojan Vipotnik (US), Ministarstva energetike i rudarstva Petar Đokić (SP), Ministarstva saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović (DEMOS).

Ministarstvo privrede i preduzetništva pripašće Vojinu Mitroviću (SNSD), Ministarstvo pravde Milošu Bukejloviću (SNSD), Ministarstvo prosvete i kulture Željki Stojčić (SNSD), a na čelu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite ostaje Alen Šeranić (SNSD).

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju predvodiće Zlatan Klokić (SNSD), Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Senka Jukić (NPS), Ministarstvo trgovine i turizma Sevlid Hurtić (BH Zeleni). Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport pripašće Dadu Doganu (SP), prenela je RTRS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()