Objavljeni konačni rezultati izbora u Hrvatskoj

Pobednik izbora je HDZ sa osvojenih 61 od 151 mandata

29.04.2024. 11:27
  • Podeli:
izbori hrvatska denis kapetanović pixsell hr-661e2adc686d6.webp Foto: Denis Kapetanović Pixsell

Hrvatsko Državno izborno povereništvo (DIP) utvrdilo je danas rezultate izbora za 11. saziv Hrvatskog sabra održanih prošle nedelje.

Kako se navodi, pobednik izbora je HDZ sa osvojenih 61 od 151 mandata, na drugom mestu je koalicija "Rijeke pravde" na čelu sa SDP, sa osvojena 42 mandata, DP 14, koalicija Mosta i Suverenista 11, platforma "Možemo" 10, dok po su po dva mandata osvojile IDS i Nezavisna platforma sjever, a jedan mandat stranka Fokus.

Stranke nacionalnih manjina osvojile su ukupno osam mandata, prenosi Hina.

Rok za održavanje prva sednice novog saziva Sabora počinje da teče od utorka, 30. aprila do nedelje, 19. maja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()