Odloženo prvo ročište u predmetu "Tunel": Nisu svi okrivljeni primili pozive

Osnovni sud ukinuo je pritvor Vladimiru Eriću

24.09.2024. 13:17
  • Podeli:
tunel u višem sudu-65005c807f73b.webp Foto: Uprava policije Crne Gore

U Osnovnom sudu u Podgorici danas je odloženo ročište za kontrolu optužnice u slučaju "Tunel" - obijanje i krađa iz depoa Višeg suda, a naredno je zakazano za 11. oktobar. Prema rečima sudije Dragane Lubarde, ročište se odlaže zbog toga jer svi okrivljeni nisu primili poziv.

Optužnicom su obuhvaćeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaja, Nikola Milačić, Predrag Mirotić, svi iz Podgorice. Takođe, optuženi su i Lozničanin Vladimir Erić, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, zbog sumnje da su učestvovali u obijanju depoa Višeg suda.

"Osnovni sud ukinuo je pritvor mom branjeniku uz obrazloženje da nakon što je urađena DNK analiza, nema dovoljno dokaza,  osnovane sumnje da on ima veze sa krivičnim delima za koja se tereti", rekao je advokat Stefan Jovanović koji zastupa optuženog Vladimira Erića.

Erić je rekao da je sve jedna velika greška.

"Zbog toga ispaštam ja i moja porodica. Ja ću se i dalje odazivati na svaki poziv ovog suda", rekao je Erić novinarima ispred Osnovnog suda, prenosi podgorički Dan.

Optužnicom se okrivljenima V. M, M. M, D. J, V. E, P. M, K. B. i N. M. na teret stavlja krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa, a K. B. i krivično delo falsifikovanje isprave, dok je okrivljenom M. V. stavljeno na teret krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Navedenom optužnicom je u bitnom predstavljeno da su V. M, M. M, D. J, V. E, P. M, K. M. i N. M, postali pripadnici grupe zajedno sa više nepoznatih lica koju je organizovalo za sada nepoznato lice, koja je imala za cilj vršenje krivičnog dela teška krađa.

Navodi se da je "tako  po stavu optužbe okrivljeni N. M. za potrebe grupe, angažovao K.B., da zakupi poslovni prostor u Njegoševoj ulici u Podgorici, prisilivši je da se preruši i tako fotografiše, pri čemu joj je doneo lažnu ličnu kartu koja je glasila na ime Andrijana Marić, koju je ona upotrebila prilikom iznajmljivanja stana preko agencije "Nekretnine.me".

"Nakon toga je muško lice koje se lažno predstavljalo kao Edin Adžihmetović preuzeo ključ od majke vlasnice poslovnog prostora, nakon čega su okrivljeni V. M, M. M, D. J. i V. E, kako se to navodi u optužnici, upotrebom podesnog alata iz podrumskih prostorija zakupljenog poslovnog prostora prokopali podzemni tunel dužine oko 30 m do depoa Višeg suda u Podgorici u kojem se nalazi dokazni materijal predmeta koji su završeni ili su u toku", navedeno je ranije u izjavi za Dan.

Optuženi su "tom prilikom u periodu od 8. do 11. septembra 2023. godine kroz otvor koji su napravili probijanjem betonskog zida izvršili pregled i preturanje više predmeta i stvari pri čemu su otuđili više telefona, oružje - pištolje i puške, kao i manju količinu različitih vrsta droga, i navedene stvari izneli u kofere i najlonske kese, odvezli ih taksi vozilom do stana u ul. Ksenije Cicvarić, koji je zakupilo lice koje se lažno predstavilo kao Miloš Marković".

"Okrivljeni P. M. je svojim vozilom navodio teretno vozilo u kojem su ostali okrivljeni prethodno stavili sredstva izvršenja krivičnog dela, sve do mesta Botun uz reku Moraču, gde su bacili ta sredstva a zatim teretno vozilo sakrili. U odnosu na M. V. u optužnici se navodi da je ovaj okrivljeni u periodu od 15. septembra 2023. godine do 12. oktobra prošle godine, krio okrivljenu K. B. nakon što mu je rekla da se potražuje zbog obijanja depoa Višeg suda u Podgorici i da je objavljena fotgrafija lične karte koju je koristila prilikom iznajmljivanja poslovnog prostora u Njegoševoj ulici i da želi da se sakrije, u iznajmljenom stanu u City kvartu", naveli su ranije iz Osnovnog suda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()