Odmotava se klupko jezivog zločina: Devojčica Vanja ubijena vezanih ruku i nogu

Bubevski je rekao da je maloletnica posle otmice ispred zgrade u kojoj je živela bila stavljena u vreću za spavanje

04.12.2023. 11:32
  • Podeli:
vanja đorčevska - foto printscreen facebook Zorica Gjorcevska-656d9d6c9dceb.webp Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Maloletnica Vanja Đorčevska, koja je posle sedam dana potrage pronađena mrtva, ubijena je na brutalan način hicem iz pištolja dok su joj ruke i noge bile vezane, izjavili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova i glavni tužilac, Oliver Spasovski i Gavril Bubevski.

Bubevski je rekao da je devojčica posle otmice ispred zgrade u kojoj je živela bila stavljena u vreću za spavanje i tako odneta na lokaciju na kojoj je ubijena i zakopana.

Zašto su se osumnjičeni odlučili na ubistvo treba dodatno razjasniti, rekao je Bubevski odgovarajući na pitanja novinara.

Spasovski je rekao da je istraga još u toku i da se razgovara sa svim osobama u školi maloletnice i u Velesu koji bi mogli da daju bilo kakvu dodatnu ifnromaciju o ovom dvostrukom ubistvu.

"Izvršen je i pretres u političkoj partiji 'Treta' kojoj su pripadali osumnjičeni, gde su pronađene neke informacije", rekao je Spasovski.

Veza sa ubistvom iz Velesa

Ubijeni Panče Žeževski (74) iz Velesa dugovao je jednom od osumnjičenih za ubistvo 14-godišnje devojčice V. G. 500 evra, zbog čega je najverovatnije kidnapovan, ubijen i otet mu je automobil, izjavio je danas makedonski tužilac Gavril Bubevski.

On je na konferenciji za novinare rekao da motiv za ubistvo Žežovskog nije sasvim jasan, ali da je utvrđeno da je imao dug prema jednom od osumnjičenih, prenosi A1on.

"Dugovao je novac jednom od osumnjičenih i tako je odabran da mu se oduzme automobil za otmicu devojčice", rekao je Bubevski, navodeći daje posle otmice, automobil Žeževskog je zapaljen.

Žeževski se vodio kao nestao od 24. novembra, a njegovo telo pronađeno je u nedelju uveče u okolini Velesa.

Iste večeri pronađeno je i telo 14-godišnje V. G. koja je nestala 27. novembra, a kako je istragom utvrđeno, za njeno ubistvo osumnjičeno je pet osoba, od kojih je glavnoosumnjičeni pobegao, prema sumnjama policije preko Srbije u Bugarsku.

Majka devojčice prodala stan, kidnaperi tražili novac

Bubevski izjavio je danas da ima saznanja da je majka ubijene V. G. nedavno prodala stan, što je bio motiv za kidnapovanje devojčice.

On je na konfererenciji za novinare rekao da je otac devojčice bio u kontaktu sa glavnoosumnjičenim koji je trenutno u bekstvu, kojem je rekao za to, kao i kada će devojčica da izađe iz kuće, prenosi Plus info.

Ministar unutrašnjih poslova Spasovski rekao je da se radi o zločinu bez presedana, izolovanom slučaju, koji su počinili kriminalci monstrumi koji su želeli da steknu imovinsku korist, svesni da je majka nedavno prodala stan. 

"Slučaj je uspešno i potpuno rasvetljen, obezbeđeni su dokazi i priznanja. Za osobu koja je u bekstvu, zajedno sa advokatom, daćemo sve od sebe da ga privedemo pravdi", rekao je Spasovski.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()