Određen pritvor Milanu Kršiću: Oglasila se crnogorska policija

Kršić je potraživan zbog krivičnog dela ubistvo putem podstrekavanja, i formiranje kriminalne grupe.

27.09.2024. 11:17
  • Podeli:
Crnogorska policija_Foto Twitter @PolicijaCG-645a3b14bc028.webp Foto: Twitter / PolicijaCG

Vršilac direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović potvrdio je hapšenje Cetinjana Milana Kršića (47) za kojim je bila raspisana međunarodna poternica. 

Šćepanović je na konferenciji za novinare u Podgorici rekao da je Kršiću određen pritvor, zbog osnova sumnje da je planirao izvršenje krivičnog dela.

Dodao je da je polilcija pronašla i nekoliko "štek" stanova. 

Kršić je potraživan zbog krivičnog dela ubistvo putem podstrekavanja, i formiranje kriminalne grupe.

Šćepanović je rekao da je Uprava policije Crne Gore postigla je značajne progresivne rezultate, da je uhapšeno i procesuirano 12 lica zbog 18 krivičnih dela. 

"Moram da poručim kriminalnim grupama da pomno pratimo kretanje organizovanje kriminalnih grupa i da će svi biti na udaru policije", poručio je Šćepanović.

Saopštio je da je policija došla do saznanja, između ostalog, da se na teritoriji Budve nalaze dva lica za koja se sumnja da pripremaju izvršenja krivičnih dela.

Na pitanje portala Dan da li je sprečeno izvršenje teškog krivičnog dela/ubistvo odgovorio je da ne treba targetirati nikog. Nije mogao da iznese detalje povodom tih aktivnosti, ali dodao da se one danas nastavljaju.

Podgoričke Vijesti su ranije objavile da je Kršić pripadnik cetinjske ćelije zločinačkog škaljarskog klana i da policija veruje da je njegovim hapšenjem sprečena likvidacija nekog od pripadnika njima suprotstavljene kavačke ekipe.

Inače, Kršić je hapšen 10. februara 2021. godine na Jahorini u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a lisice na ruke tada su stavljene i njegovim sugrađanima Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloći.

Te noći policija je, nakon informacije da bi na Jahorini moglo doći do obračuna škaljarskog i kavačkog klana, blokirala puteve ka tom zimskom turističkom centru i zaustavila “golf 5”, u kojem je bio Kršić i “golf 7” u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća. Slobode su lišeni nakon pretresa njih, vozila i hotelskog apartmana u kom su boravili.


    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()