Oglasio se advokat osumnjičenog za ubistvo Vanje: Tražio je da ga odvezem u Beograd na ispitivanje

Devojčica (14) iz Skoplja pronađena je mrtva u nedelju uveče posle sedmodnevne potrage

04.12.2023. 12:59
  • Podeli:
ljupčo palevski - foto printscreen facebook Љупчо Палевски  (Палчо)-656d99dd09fdd.webp Foto: Printscreen/Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)

Advokat Vasko Stojkov izjavio je danas da je glavnoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje devojčice Ljupčo Palevski tražio od njega da ga 30. novembra odveze u Beograd na lekarske preglede, kao i da nije znao ništa o ubistvima devojčice i 74-godišnjeg muškarca.

On je u telefonskom razgovoru za portal Telma rekao da je Palevskog odvezao u Beograd jer ovaj nije imao automobil.

"Nemam nikakve veze sa ovim, znam da je trebalo da ide u Beograd, rekao je da je zakazao preglede. Vratio sam se u Skoplje, on je ostao jer je sutradan trebalo da ide na pregled. Rekao je da će da ide u Istanbul. kada sam se vratio policija ga je tražila, ja sam im sve rekao", rekao je Stojkov.

Pošto je saznao za šta se Palevski sumnjiči, Stojkov mu je poslao poruku da se vrati i da izjavu, ali nije želeo da otkrije da li je i kakav je odgovor dobio.

Prema njegovim rečima, sve je ispričao policiji i dodao da od tada nema kontakt sa njim. Stojkov je dodao i da mu je Palevski, osim što mu je bio advokat, bio i prijatelj.

"Ja sam advokat i da sam išta znao, sigurno ga ne bih vozio", rekao je Stojkov.

Vanja Đorčevska, 14-godišnja devojčica iz Skoplja, pronađena je mrtva u nedelju uveče posle sedmodnevne potrage.

Za njeno ubistvo sumnjiči se pet osoba, od kojij je jedna njen otac, a glavnoosumnjičeni je u bekstvu i za njim će Tužilaštvo raspisati međunarodnu poternicu.

U nedelju uveče pronađeno je i telo 74-godišnjeg muškarca iz Velesa, koji je jednom od osumnjičenih dugovao 500 evra i kome je oteto vozilo u kojem je devojčica oteta i ubijena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()