Oglasio se Bakir Izetbegović o izbornom rezultatu SDA na lokalnim izborima u BiH

Napominje da je SDA u Kantonu Sarajevo zadovoljna rezultatima, jer je zadržala večinu načelničkih pozicija, uz gubitak Ilijaša

06.10.2024. 23:53
  • Podeli:
PXL_050724_117113608 bakir izetbegović Armin DurgutPIXSELL-6703069fb9617.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Bakir Izetbegović, lider SDA poručio je, na konferenciji za novinare, da ova stranka ima razloge da slavi zbog rezultata na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, ali neće to uraditi zbog poplava i tragedije zbog poplava i odrona.

Naveo je kako su imali 26 načelničkih pozicija na prošlim lokalnim izborima, dok na ovim imaju 10 novih te su dve pozicije izgubili.

"SDA je na prošlim lokalnim izborima osvojila 26 načelničkih pozicija, na ovim smo osvojili deset više, a izgubili dvije, što znači da smo za sada u plusu osam pozicija. U Unsko – sanskom kantonu smo osvojili Ključ, u Tuzlanskom kantonu smo od 13 opština osvojili osam, odnosno pobedili smo u Gradačcu, Gračanici, Kalesiji, Sapni i Kladnju, a izgubili smo Banoviće", kazao je Izetbegović.

Kako je kazao, SDA je u Zeničko – dobojskom kantonu od 12 opština pobedila u devet, u Srednjebosanskom kantonu zadržala je svih pet načelničkih pozicija, dok u Posavskom kantonu očekuje pobedu u Odžaku, nakon glasova iz inostranstva, dok je u Velikoj Kladuši pobedio zajednički kandidat kojeg je podržala SDA.

"SDA raste to je jasno", dodao je on.

Napominje da je SDA u Kantonu Sarajevo zadovoljna rezultatima, jer je zadržala večinu načelničkih pozicija, uz gubitak Ilijaša, međutim trend rasta broja glasova za opštinska veća je evidentan.

"U Kantonu Sarajevo SDA je zadržala Hadžiće, Vogošću, Trnovo, u Novom Gradu pobedio je kandidat kojeg smo podržali, a izgubili smo Ilijaš. U sarajevskim opštinama SDA je zabeležila veliki porast broja glasova za opštinska veća, tačne brojeve ne znam, ali trend je sasvim jasan", objasnio je predsednik SDA, prenosi Fena.

Dodao je da u Mostaru i Distriktu Brčko SDA takođe beleži dobre rezultate, dok je u Srebrenici upisala poraz.

Poručio je kako "ne zna koja mu je pobeda draža", te je istakao rezultate u Brčkom, Maglaju, Velikoj Kladuši, Zavidovićima...

"Trojka je pokazala šta ne zna, mi smo samo podcrtali neke stvari, a i da nismo, stvari su jasne jer se radi o nestabilnoj vlasti", rekao je Izetbegović.

Ukazao je na loše rezultate NiP-a u opštinskim većima, a smatra kako će SDP uvek imati dobre rezultate u tom sektoru.

"Desilo se što smo govorili da će biti. Trojka ako ovako nastavi da vodi, odnosno ne vodi, mogu računati da će biti pometeni", poručio je lider SDA.

Kada je reč o pobedi Ibre Berila, protiv kojeg se vodi postupak, u Opštini Trnovo (FBiH) rekao je:

!Ali, uradio je dobar posao za narod", dodao je Izetbegović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()