Oglasio se Milo Đukanović o izbornim rezultatima u Crnoj Gori: Milatović da pročita poruku birača

Na početku smo očekivanog procesa otrežnjenja javnosti i konsolidacije građanske Crne Gore, kazao je Đukanović

04.10.2024. 20:32
  • Podeli:
PXL_200523_100020737 milo đukanović jakov milatović ata images-67003491f3d41.webp Foto: R.R./ATAImages

Bivši predsednik Crne Gore i bivši predsednik DPS Milo Đukanović izjavio je danas da je Crna Gora u potpunosti ruinirana u protekle četiri godine i da smatra da su lokalni izbori u Podgorici indikativni jer, kako navodi, govore da vladajuće partije sa državnog nivoa nemaju većinu u glavnom gradu.

"Ne samo da nemaju većinu, nego su svi zajedno na 42 odsto. To je ozbiljan pad. I drugo - strmoglavo su pali neki novi i navodno proevropski subjekti. Pre dve godine, u Podgorici su PES i Demokrate imali oko 33 odsto. Sada oko 21 odsto. Na parlamentarnim izborima, ojačani jednom beznačajnom partijom kakva je URA, koja ima oko tri-tri i po procenta, imali su 46 odsto u Podgorici. Na ovim - 21. Izgubili su 25 procentnih poena. To je strmoglav pad tih politika", poručio je.

Na početku smo očekivanog procesa otrežnjenja javnosti i konsolidacije građanske Crne Gore, kazao je Đukanović u Budvi u okviru bezbednosnom foruma 2BS, prenosi podgorički portal Analitika.

"Čista je slika i neće da je vidi onaj ko nema hrabrosti da napravi ozbiljne poteze. A ko nema hrabrosti - tu nema ni 'd' od državnika. Tu šansu imao je Spajić prošle godine - PES je imao 23, DPS 21, više nego dovoljno za većinu, i to da se vlast vrši ne četiri, nego osam godina. Ali on nije imao hrabrosti. Međutim, Milatović je sada pred istim tim iskušenjem. I njemu je slika jasna. On ne vidi svoju budućnost sa velikosrpskim nacionalizmom Mandića i Kneževića. Posvađan je sa svojim dojučerašnjim kolegom Spajićem. Njemu je jasno sa kim može da sarađuje", rekao je Đukanović.

Ostaje, kaže, da se vidi da li Milatović ima hrabrosti da povuče taj potez.

"Hajde da ne budem potpuno otvoren, ostavljam nadu da će pravilno pročitati poruku birača", kazao je, između ostalog, Đukanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()