Oglasio se Plenković: Hrvatska saopštila svoju odluku o slanju vojnika u Ukrajinu

Hrvatska će nastaviti da pomaže Ukrajini

27.02.2024. 13:51
  • Podeli:
Andrej Plenković foto  Luka Stanzl:PIXSELL-645e1be85b041.webp Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu, izjavio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković i podsetio da su svojevremeno nedostajala četiri glasa u parlamentu da se odobri učešće u misiji obučavanja ukrajinskih vojnika, koja je, kako kaže, bila "benignog karaktera".

"Budući da nismo uspeli ni tu simboliku, onda nismo ni nudili opciju o tome da hrvatski vojnici idu u Ukrajinu", kazao je Plenković novinarima u Zagrebu.

On je uoči šeste sednice Koordinacionog odbora ministara vlada Hrvatske i Italije rekao da "to ne znači da mi ne nastavljamo vojno da podržavamo Ukrajinu".

"To radi hrvatska vlada celo vreme, to ćemo i nastaviti", rekao je Plenković, prenela je Hina.

Francuski predsednik Emanuel Makron kazao je juče u Parizu da se "ne može isključiti" slanje vojnika u Ukrajinu.

"Danas ne postoji konsenzus o službenom slanju kopnenih snaga, ali ništa se ne može isključiti", rekao je Makron.

 Samit u Parizu bio je "više informativno-konsultativnog karaktera", a svi prisutni su "spremni dalje da pomažu Ukrajini", rekao je Plenković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()