Opet talasanje u BiH: CIK odbacio prijavu SDS za učešće na lokalnim izborima u oktobru

Osim SDS-u, prijava za učešće na izborima odbijena je za još četiri političke stranke

31.05.2024. 19:39
  • Podeli:
izbori_glasanje_pixsell Cropped.jpg Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Centralna izborna komisija (CIK) BiH odbacila je prijavu Srpske demokratske stranke (SDS) za učešće na lokalnim izborima u oktobru.

SDS ne ispunjava propisane uslove zbog toga što je račun stranke za finansiranje kampanje otvoren na fizičko lice, rečeno je danas na hitnoj sednici CIK-a, prenosi Srna.

U odluci se navodi da su politička stranka i nezavisni kandidat koji učestvuju na izborima dužni da otvore poseban račun za finansiranje troškova kampanje, a račun otvara organ koji ovlasti politička stranka.

Osim SDS-u prijava za učešće na izborima odbijena je za još četiri političke stranke.

Na sednici je usvojena odluka da CIK overi prijave u celosti za 82 političke stranke i za još 35 delimično, navodi Srna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()