Organizovana grupa u Hrvatskoj izdavala lažne kovid potvrde: U prevaru uključena i medicinska sestra

Ona je nevakcinisanim građanima u elektronski sistem unosila lažne podatke o vakcinaciji kako bi mogli dobiti kovid potvrde

28.09.2022. 14:08
  • Podeli:
kovid-potvrda-pixabay.jpg Foto: Pixabay

U Hrvatskoj je u toku je istraga zbog sumnji da je organizovana grupa izrađivala i izdavala lažne kovid potvrde.

Ured za suzbijanje korupcije i organizovnog kriminala (USKOK) i policija sprovode pretrese domova članova navodne organizovane grupe za koju sumnjaju da su na zagrebačkom području izrađivali i potom zainteresovanima za novac izdavali lažne kovid potvrde.

Iz izvora bliskih istrazi među osumnjičenima je i medicinska sestra koja je nevakcinisanim građanima u elektronski sistem unosila lažne podatke o vakcinaciji kako bi mogli dobiti kovid potvrde.

Prema nezvaničnim saznanjima, na osnovu krivotvorenih podataka izrađeno na stotine lažnih kovid potvrda, ali još nije poznato koliko su te potvrde naplaćivane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()