Pahulje sve bliže Srbiji: Prvi sneg pao u komšiluku

Na Platku je ovog vikenda zabeležen prvi sneg koji je do kraja dana moguć još negde

15.10.2023. 19:07
  • Podeli:
zima hladnoća pixabbay-63dfe8f987e11.webp Foto: Pixabay

Najavljena promena vremena u Hrvatskoj uzela je maha i noćas zahvatila severne krajeve u unutrašnjosti kao i područje severnog Jadrana.

Pod uticajem hladnog fronta došlo je do naoblačenja, pljuskova i kiša, kao i grmljavina. Hladni front proširio se na celu zemlju, a prema najavama kiša se u gorama pretvorila u sneg, rekla je meteorološkinja N1 televizije, Tea Blažević, piše Večernji list. 

Na Platku je ovog vikenda zabeležen prvi sneg koji je do kraja dana moguć još negde. Niže temperature očekuju se i u nedelji koja sledi.

"U ponedjeljak promenjivo oblačno i uglavnom bez padavina ili s retkom kišom uglavnom u istočnim krajevima unutrašnjosti i na srednjem i južnom Jadranu. U unutrašnjosti će duvati severni vetar i severoistočnjak, a na Jadranu u noći i ujutro jaka i olujna bura. Tokom dana bura će slabeti", rekao je meteorolog N1 televizije, Bojan Lipovšćak.

Dnevna temperatura bit će uglavnom oko 14 stuepeni s mogućim oscilacijama u unutrašnjosti dok će na Jadranu prosečna temperatura biti 19 stepeni. Krajem nedelje očekuju se nove kiše i to najpre na Jadranu gde su moguće i veće količine padavina. U unutrašnjosti zemlje pak su moguće velike količine magle, a uz promenjivu oblačnost na području Like i Gorskog kotara, mogući su pljuskovi i kiše.

Najavljeno je da će tokom noći prvi sneg pasti i u Srbiji i to u mestima  iznad 1300 metara nadmorske visine, gde će temperatura opasti ispod 0°C.

Dakle, u toku noći sneg će padati na planinama južne i jugozapadne Srbije iznad 1300 metara.

U toku noći u severnim, a do ponedeljka ujutro i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje, samo će još ujutro na jugu padati kiša, na višim planinama sneg.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()