Patrijarh Porfirije u Bratuncu: Obeležavanje 31 godine od stradanja Srba srednjeg Podrinja

Na gradskom i vojničkom groblju patrijarh će služiti parastos za ubijene Srbe, civile i vojnike iz Srednjeg Podrinja i Birča.

01.07.2023. 09:05
  • Podeli:
porfirije sava radovanović tanjug-63b6debfd3384.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

U Bratuncu će danas biti obeležena 31 godina od stradanja Srba srednjeg Podrinja. Ubijeno je 3.276 Srba, među kojima i 43 dece.

Crkveno-narodni zbor "Da se ne zaboravi" počeće svetom arhijerejskom liturgijom koju će služiti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Na gradskom i vojničkom groblju patrijarh će služiti parastos za ubijene Srbe, civile i vojnike iz Srednjeg Podrinja i Birča.

Za taj zločin niko nije odgovarao ni pred pravosuđem u BiH ni u Haškom tribunalu.

Obeležavanju će prisustvovati predsednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, predsednik Vlade RS Radovan Višković, te ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Danijel Egić.

"Na području srednjeg Podrinja i Birča u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i u prethodna dva, Prvom i Drugom svjetskom ratu, izvršeni su najmasovniji i najgnusniji zločini nad srpskim narodom za koje niko nije odgovarao", izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()