Plenković: Hrvatsko nebo će čuvati eskadrila od dvanaest Rafala

Plenković je rekao da je upravo njegova vlada prva koja je smogla snage da donese odluku o kupovini aviona Rafal.

01.03.2023. 08:22
  • Podeli:
Andrej_plenkovic_foto_Reuters-63f7302ed8695.webp Foto: Reuters

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da će sledeće godine u ovo vreme hratsko nebo čuvati eskadrila od dvanaest borbenih aviona Rafal.

"Hrvatska će u dogledno vreme imati najjače ratno vazduhoplovstvo od Nemačke do Grčke", poručio je premijer Plenković na obeležavanju 33. godišnjice HDZ odbora grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Naglasio je da je za sedam godina, na polovini drugog mandata vlade na čijem je čelu, ostvaren niz strateških ciljeva, među koje je uvrstio i nabavku višenamenskih borbenih aviona.

Plenković je rekao da je upravo njegova vlada prva koja je smogla snage da donese odluku o kupovini aviona Rafal.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()