Plenković smenio ministra odbrane: Banožić izazvao sudar u kojem je poginuo vozač kombija

Prema navodima medija, Banožić je krenuo u lov kada se nesreća dogodila

11.11.2023. 16:06
  • Podeli:
mario banožić, 30 avg 2022 - AP Photo Petr David Josek, file Tanjug-654f96c1a6560.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek, file/Tanjug

Hrvatski premijer Andrej Plenković smenio je ministra odbrane Marija Banožića, koji je jutros izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija (40).

Plenković je najpre izrazio saučešće preminulom vozaču kamiona.

"Izrazili smo saučešće porodici. U kontaktu smo i sa suprugom ministra Banožića", rekao je on.

"Ja sam Banožića smenio", naveo je premijer, dodavši da je ovlastio državnog sekretara da obavlja poslove ministra odbrane.

"Lica koje su štićene osobe druge kategorije imaju pravilo da mogu same da voze. On je upravljao svojim ličnim vozilom. Išao je privatnim poslom. Bolje je da štićene osobe voze profesionalci", rekao je on.

Na pitanje da li je tačna informacija da je Banožić sinoć bio na žurci, i da li je bilo nalaza krvi, Plenković je rekao sledeće:

"Nemam pouzdane informacije. Zaista ne znam gde je bio sinoć, nemam takve informacije", rekao je on.

Banožić je krenuo u lov kada se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnji Privlačanin, otac dvoje dece. Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da je Banožić po magli preticao kamion i čeono se sudario sa kombijem koji je dolazio iz drugog pravca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()