Plenković: Želimo da se do kraja rasvetli šta se dogodilo u Osijeku

4. oktobra zapalilo se skladište plastike u ovom gradu

17.10.2023. 21:44
  • Podeli:
Andrej Plenković_Foto Tomislav Miletić_Pixsell-65019a6264508.webp Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Hrvatski premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas da vladajuća stranka želi da se do kraja rasvetli šta se dogodilo u Osijeku gde se zapalilo skladište plastike, dodavši da se pre odluke o eventualnoj ekološkoj katastrofi čekaju izveštaji relevantnih institucija.

"HDZ-ovi predstavnici u saborskom Odboru za životnu sredinu predložiće  organizovanje tematske sednice kako bi se nadležno Ministarstvo privrede i održivog razvoja, kao i sve druge institucije, dobro pripremile i nakon toga će se održati rasprava. To je nešto što smo uvek praktikovali jer želimo punu transparentnost i da se do kraja rasvetli što se tu dogodilo", rekao je Plenković, nakon sednice proširenog Predsedništva HDZ-a, prenosi Hina.

On je istakao da je vladi najviše u interesu da se slučaj razreši i da situaciju na terenu prati od prvog dana, te da eventualne odluke o proglašenju ekološke katastrofe još treba pričekati.

"Prvo ćemo sve utvrditi. U ovom trenutku čekamo temeljne izveštaje svih institucija. Tek kada se sve analizira, kada vidimo posledice i rizike onda će ta tema doći na dnevni red", rekao je Plenković.

U požaru koji se dogodio 4. oktobra u skladištu plastike kompanije "Drava International" u Osijeku i koji su vatrogasne ekipe gasile nekoliko dana, teže je povređen jedan vatrogasac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()