Pobedili vatrenu stihiju uz pomoć helikoptera: Ugašen požar kod Bugojna

Na lokalitetima Garački podovi i Osmanagina kosa, vatra je juče zahvatila oko 50 hektara šume

29.07.2024. 15:17
  • Podeli:
vatrogasni helikopter, gašenje požara, požar, vatrogasci, 11 jul 2024 - profimedia-0889066770-66952af063661.webp Foto: Profimedia

Požar u rejonu Garačkih podova u blizini Bugojna ugašen je jutros uz pomoć helikoptera i angažmana pripadnika Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savetu ministara.

Prema podacima drugog helikopterskog skvadrona Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH, helikopteri su juče i danas imali više od 15 časova leta, a izbačeno je 74.000 litara vode, odnosno 74 vedra za gašenje.

"Nakon što je požar u blizini Bugojna ugašen, helikopteri Oružanih snaga BiH vratili su se u kasarnu Rajlovac i ostaju u pripravnosti", navedeno je u saopštenju, prenosi Srna.

Na području opštine Bugojno, na lokalitetu Garački podovi i Osmanagina kosa, vatra je juče zahvatila oko 50 hektara šume.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()