Podgorica: Uhapšena dvojica visokih policijskih zvaničnika

Šef podgoričke policije Darko Knežević i komandir u Odeljenju bezbednosti Podgorica Dalibor Živković lišeni su slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja

18.05.2023. 16:37
  • Podeli:
crnogorska policija twitter @PolicijaCG-64196b215a5f1.webp Foto: Twitter@PolicijaCG

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) uhapsili su šefa uniformisane podgoričke policije Darka Kneževića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, javile su podgoričke Vijesti pozivajući se na svoja saznanja.

U sklopu iste akcije uhapšen je i Dalibor Živković, komandir u Odeljenju bezbednosti Podgorica.

Tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić je potvrdiio da su po nalogu tog tužilaštva uhapšeni policijski službenici Knežević i Živković.

"Oni su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Nakon toga, sprovedeni su državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih", rekao je Radonjić za podgorički portal Dan.

Osumnjičenom Kneževiću određeno je zadržavanje do 72 sata. Radonjić je izjavio da "predstoji saslušanje drugog osumnjičenog".

Vijesti podsećaju da je Knežević saslušavan i pre nekoliko meseci, a u sklopu akcije Specijalnog državnog tužilaštva protiv službenika Uprave policije, za koje se veruje da su radili za kavački klan. Tada mu, nakon ispitivanja u zgradi SPO, nije određivano zadržavanje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()