Pogibija deteta u Obrovcu: Uzrok tragedije u Hrvatskoj eksplozivno sredstvo u vozilu češke porodice

Uviđaju je prisustvovao i zamenik Okružnog tužilaštva u Zadru koji je naložio obdukciju tela nastradalog deteta

20.06.2024. 22:21
  • Podeli:
eksplozija u obrovcu, poginulo dete, hrvatska - 20 jun 2024 - foto Sime Zelic PIXSELL-66748eec31221.webp Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Hrvatska policija potvrdila je danas da je uzrok eksplozije u Obrovcu kod Zadra, u kojoj je u sredu poginulo dete, a dve žene i muškarac povređeni, eksplozivno sredstvo koje se nalazilo u automobilu čeških državljana. 

Do eksplozije je došlo kada su se porodica iz Češke zbog kvara automobila zaustavila na odmorištu, prenosi Index.hr.

"Na osnovu do sada sprovedene istrage, sumnja se da je do eksplozije došlo usled aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijski put ŽC-6025, na području mesta Bilišane", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da se utvrđuju okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu. Usled eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja, navodi policija. 

Uviđaju je prisustvovao i zamenik Okružnog tužilaštva u Zadru koji je naložio obdukciju tela preminule osobe. Lokalni put i dalje je zatvoren za saobraćaj. 

Hrvatski portal prenosi da još nije poznat uzrok tragedije, niti o kakvom "eksplozivnom sredstvu" je reč. 

Kako nezvanično saznaje RTL, reč je o granati ručnog minobacača koju su Česi, inače kolekcionari, poneli sa sobom. Pretpostavlja se da se dete najverovatnije igralo granatom van automobila, kuckajući njome o asfalt, što je bilo dovoljno da ona eksplodira, budući da takve naprave nemaju osigurač. 

Do eksplozije je došlo u sredu oko 18 časova, a povređene žene su prevezene u Opštu bolnicu u Zadru, gde su zadržane na daljem lečenju, dok je muškarac posle ukazane pomoći pušten kući.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()