Pomen stradalim Srbima u Srebrenici i Bratuncu

Muslimanske snage iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, 12. jula 1992. godine upale su u veći broj srpskih sela i ubile 69-oro Srba

12.07.2023. 08:34
  • Podeli:
bratunac srna-64ae34da722c5.webp Foto: SRNA

U Bratuncu i Srebrenici danas se obeležava 31 godina od zločina nad srpskim civilima koji su počinile muslimanske snage u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

Pomen stradalim Srbima biće služen u crkvi u Srebrenici, dok će počast biti odata na groblju u Bratuncu i stratištima u Biljači, Sasama i Zalazju, prenosi RTRS.

Muslimanske snage iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, 12. jula 1992. godine upale su u veći broj srpskih sela i ubile 69-oro Srba. 

Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina, Viktor Nuždić istakao je da su za zločine na Srbima na području Srednjeg Podrinja osuđena samo četvoro ljudi na ukupnu kaznu od 29 godina zatvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()