Poništen tender za idejno rešenje auto-puta od Crne Gore do Albanije: Slede zastoji i kašnjenja

Planirana deonica trebalo bi da bude duga 42 kilometra

02.10.2024. 18:27
  • Podeli:
autoput pixabay-655b8623683ed.webp Foto: Pixabay

Tender za idejno rešenje izgradnje auto-puta do Albanije danas je poništen, pa bi privredno društvo "Monteput", koje je Vlada Crne Gore zadužila za upravljanje auto-putevima, trebalo da raspiše novu javnu nabavku.

To će odložiti rokove u kojima je očekivano idejno rešenje za izgradnju deonice Jadransko-jonskog auto-puta, od Bara i Ulcinja do graničnog prelaza prema Albaniji kod mesta Sukobin, preneo je RTCG. 

Shodno tome kasniće i početak izgradnje pomenute trase.

 Tender, vredan 150.000 evra, koji je raspisao "Monteput", otvoren je 22. jula i trajao do 7. avgusta, a poništen je nakon što su ponuđači isključeni zbog nepravilno sačinjenih izjava.

Planirana deonica trebalo bi da bude duga 42 kilometra, a cilj ove tehničke dokumentacije bio je da se ucrta optimalni koridor Jadransko-jonskog auto-puta.

Trasa bi išla od južnog dela tunela Sozina, prema Baru i Ulcinju, pa sve do granice sa Albanijom, odnosno graničnog prelaza Sukobin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()