Potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Sarajeva

Abulah Skaka je optužen za više krivično-pravnih radnji tokom mandata gradonačelnika Sarajeva

25.07.2023. 15:03
  • Podeli:
PRIVOĐENJE ABDULAH SKAKA-64789cc6cb273.webp Foto: Twitter

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaka, zbog krivičnih dela zloupotreba položaja ili ovlašćenja, nesavestan rad u službi, falsifikovanja službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čoveka i građanina.

Optuženi Skaka je počinjenjem navedenih krivičnih dela pričinio štetu budžetu Grada Sarajevo u ukupnom iznosu od 116.000 KM.

Abulah Skaka optužen je za više krivično-pravnih radnji tokom mandata gradonačelnika Sarajeva. Tužilaštvo Kantona Sarajevo ga, između ostalog, tereti za nezakonito zapošljavanje i nezakonito trošenje novca iz budžeta grada.

Abdulah Skaka se tereti i da je obećavao razne pogodnosti, između ostalog i novac odbornicima, uoči izbora predsedavajućeg Gradskog veća i gradonačelnika da glasaju po njegovim uputstvima, a sve samo da, kako se navodi, Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva.

Kako prenose sarajevski mediji, Skaka se tereti i za falsfikovanje finansijskih izveštaja u kojima nije prikazivao donacije koje je grad dobio. Također, novac iz budžeta koji je bio predviđen za povratničku populaciju, usmerio je za izgradnju rasvete u vikend naselju Rajski Do u opštini Trnovo, gde se nalazi njegova vikendica.

Optužnica je potvrđena i protiv Amele Kolovrat, Džanele Kacila, Farisa Foče i Hasana Mrkonje.

Amela Kolovrat optužena je zbog krivičnih dela zloupotreba položaja ili ovlašćenja, nesavestan rad u službi i falsifikovanja službene isprave.

Džanela Kacila optužena je zbog krivičnih dela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i falsifikovanje službene isprave, dok su Faris Fočo i Hasan Mrkonja optuženi za krivično delo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()