Potvrđeno pisanje UNE: Elez i Zvicer osumnjičeni za pokušaj ubistva Orašanina

Radoje Zvicer, Darko Elez i M.M. prijavljeni Tužilaštvu BiH za podmetanje bombe pod automobil Ognjena Orašanina u oktobru 2020. godine

Autor: Ognjen Matavulj
28.12.2022. 17:40
  • Podeli:
Darko Elez i Radoje Zvicer-63ac369718642.webp Foto: screenshot

MUP Republike Srpske potvrdio je pisanje UNE i zvanično saopštio da je Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", osumnjičen da je naručio podmetanje eksplozivne naprave ispod automobila Ognjena Orašanina zvanog Oras iz Sokoca.

Osim Zvicera u svemu je učestvovao i Darko Elez, M.M. i jedna nepoznata osoba.

Kako navode u MUP-u RS izveštaj je podnela Uprava za organizovani i teški kriminal protiv četiri lica D.E., R.Z., M.M. i nepoznate osobe zbog sumnje da su počinila krivično delo organizovani kriminal, u vezi sa pokušajem teškog ubistva, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Lica se sumnjiče da su u avgustu i septembru 2020. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, pokušali da liše života lice O.O. iz Sokoca, na način da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila koje koristi navedeno lice postavili eksplozivnu napravu, u nameri da je aktiviraju u trenutku kada se u vozilu bude nalazilo ovo lice", rekla je portaprol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da su policijski službenici PU Istočno Sarajevo 17. oktobra 2020. godine na mestu gde su pronađeni vozilo i eksplozivna naprava, izvršili uviđaj i deaktiviranje i izuzimanje eksplozivne naprave.

"Navedena krivična dela rasvetljena su u okviru zajedničkih aktivnosti policijskih službenika MUP-a Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane u prethodna dva dana", rekla je Miljanović.

Radi se o akciji "Šakal" u okviru koje je podnesen izveštaj Tužilaštvu BiH protiv ukupno 17 osoba.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()