Požar i dalje preti Splitu: Širi se nesnosan smrad paljevine, vatrogasci brane raketnu bazu od stihije

Besana noć je iza skoro 250 vatrogasaca koji se već treći dan bore sa požarom kod Splita

28.08.2024. 09:11
  • Podeli:
požar split TANJUG FOTO HINA MARIO STRMOTIĆ-66ceccfb2d7bf.webp Foto: TANJUG HINA MARIO STRMOTIĆ

Slobodna Dalmacija navodi da se požar sa ruba Žrnovnice, zavisno od smera vetra, širio na istok kroz predeo Vilar prema Srinjinama, na jug na padine brda Perun gde se sinoć prebacio i na primorsku stranu prema Podstrani, ali i na sever, prema Donjem Sitnom.

Navodi se da je požar mestimično aktivan i da su vatrogascima kao pomoć stigli avioni kanaderi.

Tomislav Mihanović, komandant vatrogasaca iz Žrnovnice noćas je za hrvatske medije kazao da su "kuće sve uspešno odbranjene i naglasio da se radi na sprečavanju prodiranja požara u raketnu bazu.

Kanaderi su u akciji na velikom požarištu u Žrnovnici i Sitnu Donjem i Gornjem.

Navodi se da se miris dima i dalje oseća na širokom području i da je smrad nesnosan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()