Predsednički izbori u Crnoj Gori: Prijava kandidatura do ponoći

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta, a predsednik se bira na pet godina.

26.02.2023. 14:46
  • Podeli:
izbori glasanje profimedia-0219613871-63fb38346187f.webp Foto: Profimedia

Državnoj izbornoj komisiji (DIK) mogu se predati kandidature za predsednika Crne Gore do ponoći.

Izborna komisija je potvrdila predsedničke kandidature lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Kako prenosi RTCG, predstavnici Demokratske partije socijalista predali su DIK-u kandidaturu lidera te stranke Mila Đukanovića za učešće na predsjedničkim izborima.

Kandidaturu je najavio i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, a kandidat za predsednika Crne Gore biće i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta, a predsednik se bira na pet godina.

Na poslednjim izborima za predsednika Crne Gore, koji su održani 15. aprila 2018. godine, učestvovalo je sedam kandidata.
Đukanović je pobedio u prvom krugu i osvojio 53,9 odsto glasova.

Na predsedničkim izborima 2018. godine glasalo je oko 64 odsto birača.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()