Preminula devojčica (6) u Splitu: U bolnici primećeni tragovi zlostavljanja

O događaju je obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo u Splitu

13.10.2022. 21:40
  • Podeli:
kbc-split-miroslav-lelas-pixsell.jpg

U KBC-u Split je umrla šestogodišnja devojčica koja je dan ranije primljena u bolnicu, objavila je u četvrtak splitska policija. 

Na detetu su uočeni tragovi zlostavljanja, a pokušaji reanimacije nisu uspeli. 

„Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog lečenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Uprkos svim primenjenim postupcima intenzivnog lečenja dete je umrlo 13.10. u 13:26 sati. O svemu navedenom obaveštene su nadležne službe u skladu sa procedurom“, saopštili su iz KBC-a.

Policija poduzima mere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenice i okolnosti smrti deteta. 

O događaju je obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo u Splitu, navodi se u objavi splitske policije.

Dok policija istražuje radi li se o zanemarivanju deteta, iz Centra za socijalni rad i udruženja Anđeli poručuju da nije bilo nikakvih znakova nasilja i zanemarivanja devojčice.

Sutra će se obaviti obdukcija, a očekuje se i saopštenje Županijskog državnog tužilaštva u Splitu.

Majka imala status negovateljice

Kako se nezvanično saznaje iz izvora bliskih sistemu za socijalnu negu, dete je imalo teško i trajno narušeno zdravstveno stanje, primalo je prava i usluge u sastavu socijalne nege, prema nalazu i mišljenju tela veštačenja.

Majka je koristila pravo na status roditelja negovatelja, koje inače koriste roditelji teško bolesne dece. To znači da nisu bile pod zaštitom socijalne službe, nego je dete primalo naknadu za invaliditet.

Devojčica je već nekoliko puta bila hospitalizovana u KBC-u Split zbog hronične bolesti, piše Jutarnji list.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()