Pretresi u crnogorskim zatvorima: Kod kavčana i škaljaraca pronađeno brdo telefona za mesec dana

Dvadesetak mobilnih telefona oduzeto je pretresima u spuškom i bjelopoljskom zatvoru, u poslednjih nešto više od mesec dana.

30.01.2024. 08:44
  • Podeli:
Crnogorska policija_Foto Twitter @PolicijaCG-645a3b14bc028.webp Foto: Twitter / PolicijaCG

Prema nezvaničnim saznanjima, četiri mobilna telefona pronađena su i oduzeta juče pretresom ćelije u Istražnom zatvoru u kojoj boravi šest pritvorenih pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan.

U istoj ćeliji zatvorski policajci tokom minulog vikenda pronašli su i oduzeli punjače i USB kablove.

Pritvorenici D. A, P. M, I. P, B. P, D. B. i P. Đ. u čijoj sobi su pronađeni mobilni telefoni, razmešteni su u druge pritvorske prostorije, odnosno, razdvojeni su, rečeno je podgoričkim Vijestima.

Nekoliko dana pre toga, takođe u Istražnom zatvoru, dva mobilna telefona pronađena su i oduzeta pretresom pritvoreničkih soba u kojima su pripadnici škaljarskog klana.

Sagovornik Vijesti naveo je da su zatvorski policajci tokom vikenda pretresali i druge organizacione jedinice Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Tokom pretresa dva mobilna telefona pronađena su i oduzeta u kavačkoj sobi u Zatvoru za duge kazne.

Sagovornik Vijesti rekao je da su prošle sedmice dva uređaja zaplenili i u Zatvoru Bijelo Polje.

"Od decembra je oduzeto oko 20 mobilnih telefona, a i sprečen je unos uređaja u zatvor. Takođe, sprečen je pokušaj ubacivanja mobilnih telefona dronom", istakao je sagovornik Vijesti.

Tokom vikenda 6 telefona

Prema nezvaničnim saznanjima lista, akcija pokrenuta tokom minulog vikenda, koja je rezultirala oduzimanjem šest mobilnih telefona, rađena je u koordinaciji sa Ministarstvom pravde.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nezvanično je rečeno da njihovi službenici sprovode planirane aktivnosti u cilju očuvanja bezbednosti u svim organizacionim jedinicama.

"Pretresi soba u kojima borave pritvorena i osuđena lica rade se u kontinuitetu, a takođe radi se i na sprečavanju unošenja i/-ili ubacivanja bilo kakvih nedozvoljenih stvari. Reč je o kontinuiranim aktivnostima na kojima će se i u narednom periodu insistirati", zaključio je isti sagovornik Vijesti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()