Problemi sa poplavama u Hrvatskoj i dalje traju: Voda u Sisku probila nasip

Kroz Karlovac je noćas prošao veliki poplavni talas, pri čemu je vodostaj Korane dostigao rekordni nivo od 852 centimetra

18.05.2023. 22:02
  • Podeli:
poplave-hrvatska-64662ccd8d7fa.webp Foto: Anadolija

Poplave koje su zbog obilnih kiša proteklih dana pogodile delove Hrvatske i dalje stvaraju probleme stanovništvu, a situacija je teška.

Kroz Karlovac je noćas prošao veliki poplavni talas, pri čemu je vodostaj Korane dostigao rekordni nivo od 852 centimetra. Zaustavljen je rast Une u Hrvatskoj Kostajnici nakon što je juče poplavljen centar grada, prenosi portal Index.hr.

Reka Zrmanja u Obrovcu se povlači nakon što je u ponedeljak ujutru vodostaj dostigao istorijska 302 centimetra, što je čak 39 centimetara iznad dosad najvišeg vodostaja Zrmanje izmerenog u tom gradu. Situacija je teška i u Petrinji koja očekuje dolazak poplavnog talasa, a u  Sisku je voda probila nasip koji je oštećen u potresu.

Na Vrgoračkom području reka Matica izlila se iz svog korita nakon što je za nekoliko dana palo više od 200 litara kiše po kvadratnom metru. Polje se pretvorilo u jezero dubine preko 2 metra, a svo voće i povrće je uništeno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()