Produžen pritvor crnogorskom tužiocu osumnjičenom za saradanju sa kavačkim klanom

On je tokom saslušanja negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

09.05.2023. 13:12
  • Podeli:
saša čađenović youtube printscreen mediabiro-63933bb05e8e1.webp Foto: Youtube Printscreen Mediabiro

Specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću, koji se sumnjiči da je sarađivao sa kavačkim kriminalnim klanom, Vrhovni sud je produžio pritvor za još mesec dana.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Čađenovića da je počinio krivično delo stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u četiri postupka.

Po ovom Rešenju pritvor može trajati do 9. juna, preneli su podgorički mediji.

Specijalno državno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Saša Čađenović kojeg terete da je sredinom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer.

Čađenović je uhapšen 9. decembra prošle godine,  zbog sumnje da je kao specijalni tužilac radio za kavački klan i pripadnike te mafijaške organizacije sačuvao krivičnog gonjenja.

On je tokom saslušanja negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()