Protest za i protiv abortusa širom Hrvatske: Intervenisala policija

Povorku obezbeđuje veliki broj pripadnika policije

20.05.2023. 14:23
  • Podeli:
Hrvatska protesti tanjug FOTO HINA TOMISLAV PAVLEK-6468bb3b66d60.webp Foto: Tanjug/HINA/TOMISLAV PAVLEK

Širom Hrvatske održani su protesti pod nazivom "Hod za život" na kojima se traži zabrana abortusa. U Zagrebu je organizovan i kontraprotest žena kao podrška abortusu, koje su sele na ulicu zbog čega je i policija intervenisala.

U Zagrebu i još 11 gradova održan je protest, čije je cilj zakonska zabrana abortusa u Hrvatskoj. Više hiljada ljudi kretalo se centrom Zagreba do centralnog gradskog trga, prenosi portal Indeks.hr.

Organizatorka protesta Željka Markić izjavila je da je pravo na život osnovno ljudsko pravo, kao i da ga skup za zabranu abortusa ne ograničava.

Povorku je međutim nadomak ulaska na glavni zagrebački trg dočekao skup žena koje su nosile transparente podrške abortusu u Hrvatskoj.

Povorku obezbeđuje veliki broj pripadnika policije.

Žene su sele na ulicu, nakon čega ih je policija prvo upozorila da je to prekršaj, a zatim ih je pomerila. Povorka je nastavila do parka Ribnjak, gde je protest "Hod za život" u Zagrebu završen. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()