Pupovac: Domovinski pokret je antimanjinska, antidemokratska i antisrpska opcija

"Ta politika predstavlja ozbiljnu pretnju ustavnim i demokratskim vrednostima”, naveo je Pupovac.

03.06.2024. 15:17
  • Podeli:
milorad pupovac una-664ca9c918e8f.webp Foto: UNA

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac komentarisao je novu hrvatsku Vladu i istakao da Domovinski pokret nije "dobra iskaznica" za formiranje većine u Evropskom parlamentu, jer da je tako bilo u vreme pregovora sa EU, Hrvatska bi još bila pred vratima.

 "To podseća na razdoblja pre Drugog svetskog rata u kojima se išlo po sistemu kompromisa s onim što je volja naroda pa je onda završio s projektom koji je raspalio mržnju, nasilje, doneo rat i užasne ratne zločine. Ja se ne bih igrao s tim, a ni s tim da Domovinski pokret može biti karta s kojom se može otići u Evropsku uniju jer da je tako bilo u vreme pregovora s Evropskom unijom, mi Evropske unije ne bismo videli, stajali bismo pred vratima", rekao je Pupovac.

Pupovac je gostujući na zagrebačkoj N1 tv, rekao da ako neko misli da se s njima može proći na vrata evropskih institucija, onda je to, kako je, naveo, "poraz Evropske unije, ali i poraz Hrvatske”.

“Politika koje se zagovara iz redova Domovinskog pokreta je antimanjinska, antidemokratska i u konkretnom smislu antisrpska. Ona predstavlja ozbiljnu pretnju ustavnim i demokratskim vrednostima”, naveo je Pupovac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()